Patlıcanları sıcak suyun içerisinde yumuşatın. Bulgur, pirinç, kıyma, taze nane, maydanoz, kuru soğan, domates, salça, tuz, karabiber, sıvıyağı birlikte karıştırın. Patlıcanlar yumuşayınca harcı içerisine doldurun ve ağızları alta gelecek şekilde tencereye yerleştirin. Ayrı bir kabın içerisinde su, sumak, nar ekşisi ve limonu iyice karıştırıp üzerine dökün.Kısık ateşte 30dk pişirin. Yoğurt ile servis edin.

Malzemeler:
6 adet kuru patlıcan
100 gr bulgur
50 gr pirinç
70 gr kıyma
100 gr yoğurt
5 dal taze nane
5 dal maydanoz
1 adet kuru soğan
3 adet domates
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 adet limon
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sumak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 gr tuz
3 gr karabiber