Patlıcanları alacalı soyun ve ortalarına bıçakla bir çizik altın. 10 dk tuzlu suda bekletin. Kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Ayrı bir tencerede soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyma, biber, salça ve doğranmış domatesi ilave edin ve 5 dk kavurun. Daha sonra, suyu ekleyip tuz ve karabiber ile tatlandırın. 15-20 dk kısık ateşte pişirin. Patlıcanları fırın kabına dizip içerisine kıymalı harcı doldurun. Üzerine domates ve biber dilimi yerleştirip kıymanın suyundan gezdirin ve 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Malzemeler:

4 adet patlıcan
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
150 gr kıyma
1 bardağı su
Tuz, Karabiber
2 çorba kaşığı domates salçası
5-6 dal maydanoz
15 gr tereyağı