LAVA emaye döküm demir tencere ve tavalar bütün pişirme türlerine, pişirme cihazlarına, her türlü modern ve klasik mutfak veya yemek dekoruna uygun olarak tasarlanmıştır. Lütfen tencerenizi-tavanızı ilk kez kullanmadan önce bu broşürü okuyunuz.
Bu broşürde yer alan bakım ve kullanım önerileri tüm emaye döküm demir LAVA ürünleri için geçerlidir.

• İLK KEZ KULLANMADAN ÖNCE bütün etiketleri çıkarın. Tencereyi sıcak sabunlu suda yıkayın, durulayın ve iyice kurulayın. Emaye tencerelerin pişirme yüzeyleri artık kullanıma hazır durumdadır ve başka bir hazırlık gerekmemektedir.

• ISI KAYNAKLARI – LAVA döküm demir tencere ve tavalar bütün ısı kaynaklarında kullanılabilmektedir. Gazlı, elektrikli, katı ya da radyan saclar, cam-seramik, vitro-seramik, endüksiyon ve gaz, yağ, kömür ya da odun ile çalışan ocaklar. Mikrodalga fırınlarda kullanılmamalıdır. Herhangi bir set üstü cam ocakta kullanırken, tencerenizin kullanımı için üretici kılavuzuna uyunuz. Kaldırıp indirirken tencerenizi cam üzerinde veya bir ısı bölgesinden diğerine asla sürüklemeyiniz.

• Emaye yüzeyler (ızgaralardaki siyah emaye veya yapışmaz iç kaplamalı ürünler hariç) kuru pişirme için uygun değildir. Sıvı, sıvı-yağ, katı yağı veya tereyağı seçiminiz, ısınmaya başlamadan önce tabanı tamamen kaplamalıdır.

• FIRIN SICAKLIKLARI – Entegral demir döküm saplar veya paslanmaz çelik tutma kulpları her türlü fırın sıcaklığında kullanılabilir. Ahşap saplar fırının içinde bırakılmamalıdır. Tencereleri fırınların içerisinde verilen ızgaraların üzerine koyunuz. Doğrudan fırın gövdesine koymayınız.

• ENTEGRAL DEMİR DÖKÜM SAPLAR VEYA PASLANMAZ ÇELİK TUTMA KULPLARI fırında ve set üstü ocakta kullanım esnasında sıcak olacaktır. Bunları elle tutarken her seferinde kuru kalın bir bez veya fırın eldivenleri kullanınız.

• ORTA VE DÜŞÜK ISILAR yemeğinizin çoğu için kızartma ve haşlama dâhil en iyi ve lezzetli sonuçları sağlayacaktır. Tencereyi yavaş yavaş ve tamamen ısıtınız, çünkü bu en iyi ve etkili pişirme şeklidir. Tencere ısındığı zaman neredeyse tüm pişirme işlemi daha düşük ısılarda devam ettirilebilir.

• YÜKSEK ISILAR, sebzeler veya makarna için suyu kaynatmak veya et suyu ve sosların kıvamını azaltmak için kullanılabilir. Yemeği pişirmek için ısıyı düşürmeden önce, yüksek ısılar, asla tencereyi önceden ısıtmak için kullanılmamalıdır. Demir döküm sıcaklığı o kadar iyi korur ki tencere bu şekilde aşırı ısındığında yapışma ve pişirme yüzeyinin renk değiştirmesi gibi kötü pişirme sonuçlarına sebep olur.

• Tencerenin yan taraflarının aşırı ısınmasını ve saplarının zarar görmesini önlemek ve verimliliğini maksimuma çıkarmak için TENCERENİN TABANINI ISI BÖLGESİNE DENK GETİRİNİZ. Uzun saplar güvenli bir şekilde yerleştirilmelidir, böylece set üstü ocağınızın önünde veya diğer ısı bölgelerinin üzerinde çıkıntı oluşturmazlar. Aksi takdirde saplar doğrudan aleve maruz kalacağından saplarda renk değişimleri ve deformasyonlar meydana gelebilir. Dışarı sızmayan alev size yakıt tasarrufu sağlayacaktır.

• BOŞ TENCEREYİ ISITMAYINIZ veya susuz kaynatmayınız. Bu durum emaye ve tencerenizde kalıcı hasara neden olabilir.

• KARIŞTIRMA RAHATLIĞI ve yüzeyi korumak için, ısıya dayanıklı silikon mutfak aletlerini, ısıya dayanıklı plastik veya ahşap aletleri kullanın. Metal gereçlerin arada sırada kullanılması yüzey üzerinde gümüş izli işaretler oluşmasına sebep olur. Metal gereçleri tencerelerin kenarlarına vurmayınız, bu emayede hasara neden olur.

• Pişirme malzemenizi doğrudan herhangi bir emaye veya yapışmaz yüzeyin üzerinde KESMEYİNİZ.

• SICAK TENCERELERİ silikon altlıklar, tahta yüzeyler, nihale veya sacayağı üzerine KOYUNUZ.

• ELEKTRİKLİ EL ÇIRPICILARI veya MİKSERLERİ herhangi bir tencerede kullanılmamalıdır. Tüm yüzeylere kalıcı hasar verebilir.

• Çocuk güvenliği açısından ürününüzün pişirme esnasında ocaktan dışarı çıkmamasına dikkat ediniz. Ocaktan alınan ürünü pişirme sonrası kesinlikle çocukların erişemeyeceği yerlerde bulundurun ve soğumasını bekleyin. Sıçrama sonucu oluşabilecek zararları önlemek için kapak kullanın. Ürününüzle yemek yaparken uzun süre başından ayrılmayınız.