Izgara ipuçları

En lezzetli pişirme yüksek ısıda olur: Ocağınızı yakın. Üzerine LAVA döküm demir ızgara tavanızı yerleştirin. İçine su, yağ ya da herhangi bir malzeme koymayın. En az 10 dakika LAVA döküm demir ızgara tavanın ısınmasını bekleyin. Tava iyice kızdığında eti doğrudan üzerine koyun ve mühürleyin. Bu arada ocağın altını kısmayı unutmayın. Çünkü döküm demir ısıyı uzun süre içine hapseder. Ocağın altını kapatsanız dahi pişirme devam eder.

Etleri marine ederken tuz koymayın: Etleri pişirmeden önce farklı baharat karışımları ve zeytinyağıyla marine etmek lezzeti artırır. Ancak marine karışımına kesinlikle tuz koymayın. Tuz etin suyunu dışarı atar ve eti kurutur. Pişirme sırasında bir fırça ile ara ara etlerin üzerine zeytinyağı ya da marine karışımından sürmek gerekir. Dikkat edin, eğer etlerin üzerine süreceğiniz sos, marketten alınmış hazır BBQ (barbekü) sos benzeri bir sos ise, sürme işlemini pişirmenin en sonunda yapın. İçinde şeker olan bu tip sosları erken sürerseniz, şeker karamelize olur ve etin lezzetini bozar.

Etler çatalla çevrilmez: Özellikle biftek, bonfile ve pirzolaları sadece maşa kullanarak çevirin. Eğer çatal batırarak çevirirseniz etin içindeki lezzetli su dışarı akar ve pişen et kurur, lezzetsiz olur. Etin çok pişmişi lezzetli olmaz. İdeal et, orta pişmiş ve bir miktar sulu ettir.

Etleri piştikten sonra dinlenmek ister: Pişme sırasında etin suyu ortaya toplanır. Etinizi birkaç dakika dinlendirdikten sonra servis yaparsanız, etin ortada toplanan suyu içine yeniden dağılır ve lezzeti daha çok artar.