19. yüzyıldan önce yemekler taş ocak veya şöminelerde pişirildiği için tencereler ateşe en dayanıklı madde olan demirden yapılırdı. Bugün mutfaklarımızda kullandığımız döküm demir ürünler çelikten daha çok tercih edilir hale geldi. Döküm demir tencere ve tavalar, yıllara meydan okur. Nesilden nesile aynı lezzetleri, sağlıkla aktarabilmenin yoluna LAVA denir.

LAVA döküm demir tencere ve tavalar uzun ömürlüdür, çizilmelere karşı dayanıklıdır. Demir döküm lava ürünlerinin ısıya dayanıklı yapısı sayesinde pişirdiğiniz yemeklere lezzet katar. Doğru kullanım ve bakım ile tencere ve tavalarınızı ömür boyu mutfağınızda kullanabilir; hatta çocuklarınıza, torunlarınıza hoş bir anı olarak bırakabilirsiniz.

Son yıllarda Türkiye’de organik tarım üretiminin artması ile marketlerimizin raflarında bolca organik ürünleri görür olduk. Normal ürünlere göre hem paketleme hem de fiyat olarak belirgin bir fark yaratan bu ürünler hayatımızın bir parçası haline gelmeye başladı. Peki nedir bu organik ürünlerin kerameti diye baktığımızda tahmin ettiğimizden çok daha önemli ve güzel bilgilerle karşılaştık.

Avrupa Birliğinin organik ürünler ile ilgili mevzuatına uyum sağlamak amacıyla 2004 yılında çıkarılan “Organik Tarım Kanunu” ile organik ürünler hayatımıza girmeye başlamıştır. Bu kanun kapsamında üretilmeye başlanan organik ürünler gün geçtikçe çoğalmakta ve tüketicinin ilgisini çekmektedir