İncikler bir tencerede soğan, 2 diş sarımsak, 2 adet defne yaprağı, 2 adet yıldız anason, 1 adet havuç, 1 adet patates ile sotelenir. Salçası ve suyu ilave edilip 2,5 saat kaynatılır. Piştikten sonra soğutulup, kemiğinden ayrılır. Tencerede kalan sos koyulaşana kadar çektirilip kıvamı ve yoğunluğu artırılır. Patlıcanlar közlenip soyulur. Çekirdekleri ayıklanır ve kalburdan geçirilir. Bir tencerede tereyağı eritilip un ilave edilir. Un biraz kavrulduktan sonra süt ilave edilip beşamel yapılır. Daha sonra kalburdan geçirdiğimiz patlıcanlar ilave edilir ve son olarak tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Daha sonra beğendi tabağın üzerine yayılır. Üzerine kuzu incikler koyulup çektirilmiş sos ile birlikte servis edilir.

Malzemeler:
2 adet patlıcan
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
50 gr eski kaşar
1 adet kuzu incik
2 adet defne yaprağı
2 diş sarımsak
2 adet yıldız anason
1 adet havuç
1 adet patates
1 yemek kaşığı domates salçası
3 gr tuz, 3 gr karabiber
100 gr arpacık soğan