Pazı yapraklarını kaynamış suyun içerisinde 2 dk bekletip buzlu suya alın. Ayrı bir kabın içerisine maydanoz, dereotu, taze nane, sumak, pirinç, sarımsak, kıyma, soğan ve biber salçasını karıştırın. Pazı yapraklarını açın ve içerisine harcı koyarak sarın. Ayrı bir yerde dolmanın suyunu kaynatın ve adaçayını içerisinde demleyin. Pazı dolmalarını tencereye dizin ve adaçaylı suyu üzerine dökerek 25-30 dk kısık ateşte pişirin.Yoğurt ile servis edin.

Malzemeler:

1 bağ pazı
1/2 bağ maydanoz
1/2 bağ dereotu
taze nane
1 樂威壯
tatlı kaşığı sumak
150 gr pirinç
3 diş sarımsak
300 gr kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
100 gr adaçayı
150 gr yoğurt