İncir yapraklarını yaklaşık 5 dk yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yeşil mercimek ve buğdayı ayrı tencerelerde haşlayıp soğutun. Soğan, domates, dereotu, taze nane ve sarımsağı doğrayıp harmanlayın. Zeytinyağı, tuz, limon ve karabiberi ekleyin. İncir yapraklarının açın ve içerisine harçtan koyarak muska şeklinde sarın. Ayrı bir tencerede kaynayan suyun içerisinde ıhlamurları demleyin. Tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine ıhlamurlu suyu ilave edin ve 25-30 dk kısık ateşte pişirin.

Malzemeler:
5 adet incir yaprağı
1 adet kuru soğan
2 adet domates
100 gr yeşil mercimek
100 gr buğday
1,5 bağ dereotu
1,5 bağ taze nane
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 adet limon
3 gr tuz
3 gr karabiber
100 gr ıhlamur