Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Lava Kurumsal | 25 July 2017

Scroll to top

Top

Daha Sağlıklı ve Lezzetli Yemekler...

LAVA döküm demir tencere ve tavalar; her yemek tarifi için örneğin çorbalar, rostolar, ızgaralar, pilavlar, güveçler ve tatlılar, kekler, kiş veya ekmekler gibi fırınlanmış yemek tarifleri için kullanılabilmektedir. Döküm demir her türlü pişirme tekniğine uygundur. Isı tüm yüzeye eşit yayılacağı için kısık ateşte uzun pişirme gerektiren; yahni, güveç, zeytinyağlı gibi yemeklerde mükemmel pişirme sağlar. Aynı şekilde döküm demirle pişen etler mangal, sebzeler köz tadında olur.


  • tavuk-tandir

    Tavuk Tandır Humus

    Hazırlanışı:
    Tavukgöğsünü haşlayın ve üzerlerini kajun baharatı ile kaplayıp zeytinyağı ilave edip 180 derece fırında 15 dk pişirin. Haşlanmış nohut,tahin, tereyağı, limon, kimyon ve tuzu iyice çırpın. Servis tabağına önce humusu koyun ve ardından tavukları ince dilimler halince

    Malzemeler:
    • 300 gr tavuk göğsü
    • 80 gr tereyağı
    • 60 gr kajun baharatı
    • 2 su bardağı nohut
    • 1/2 su bardağı zeytinyağı
    • 2 adet limon
    • 3 çay kaşığı kimyon
    • Tuz

  • Karnıyarık

    Hazırlanışı:
    Patlıcanları alacalı soyun ve ortalarına bıçakla bir çizik altın. 10 dk tuzlu suda bekletin. Kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Ayrı bir tencerede soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyma, biber, salça ve doğranmış domatesi ilave edin ve 5 dk kavurun. Daha sonra, suyu ekleyip tuz ve karabiber ile tatlandırın. 15-20 dk kısık ateşte pişirin. Patlıcanları fırın kabına dizip içerisine kıymalı harcı doldurun. Üzerine domates ve biber dilimi yerleştirip kıymanın suyundan gezdirin ve 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.

    Malzemeler:
    • 4 adet patlıcan
    • 1 adet domates
    • 2 adet sivri biber
    • 1 adet soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 150 gr kıyma
    • 1 bardağı su
    • Tuz, Karabiber
    • 2 çorba kaşığı domates salçası
    • 5-6 dal maydanoz
    • 15 gr tereyağı

  • Ekşili Kuru Patlıcan Dolma

    Hazırlanışı:
    Patlıcanları sıcak suyun içerisinde yumuşatın. Bulgur, pirinç, kıyma, taze nane, maydanoz, kuru soğan, domates, salça, tuz, karabiber, sıvıyağı birlikte karıştırın. Patlıcanlar yumuşayınca harcı içerisine doldurun ve ağızları alta gelecek şekilde tencereye yerleştirin. Ayrı bir kabın içerisinde su, sumak, nar ekşisi ve limonu iyice karıştırıp üzerine dökün.Kısık ateşte 30dk pişirin. Yoğurt ile servis edin.

    Malzemeler:
    • 6 adet kuru patlıcan
    • 100 gr bulgur
    • 50 gr pirinç
    • 70 gr kıyma
    • 100 gr yoğurt
    • 5 dal taze nane
    • 5 dal maydanoz
    • 1 adet kuru soğan
    • 3 adet domates
    • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
    • 1/2 adet limon
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 yemek kaşığı sumak
    • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 3 gr tuz
    • 3 gr karabiber

  • Kalamar Dolması

    Hazırlanışı:
    Ayıklanmış kalamarların gövde kısımlarını tuzlu suya atıp 10 dakika haşlayıp çıkartın. Suyu atmayın. Kalamarların kollarını ince ince kıyın. Taze soğanın dış kabuğunu soyun ve ince halkalar halinde doğrayın. Kuşüzümünü 15-20 dakika sıcak suda bırakın. Soğuyunca çöplerini ayıklayın ve suyunu süzün. Iki kaşık zeytinyağını, dolma fıstığını, soğanı, kalamarların doğranmış kollarını tavaya koyun. Karıştırarak 2-3 dakika kavurun.Pirinci, tuzu, karabiberi, yenibaharı, tarçını ve kuşüzümünü ekleyin. 1 fincan kalamarların içinde kaynadığı sudan katın. Kısık ateşte 1-2 dakika pişirin. Ocağı söndürün. Kıyılmış dereotunu ekleyin. Küçük bir kaşık yardımı ile kalamarları doldurun. Küçük bir tencereye yan yana koyun. 2 fincan daha kalamarların içinde kaynadığı sudan ekleyin. 1 kaşık zeytinyağını üzerlerine gezdirin. Bir tabağı ters çevirip üzerlerine kapatın. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Kalamar dolmasını ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

    Malzemeler:
    • 8 adet küçük kalamar
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
    • 2 adet taze soğan
    • 1,5 yemek kaşığı dolmalık pirinç
    • 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
    • 1 tatlı kaşığı kuşüzümü
    • 1/2 demet dereotu,
    • 1 çay kaşığı yenibahar
    • 1/2 çay kaşığı tarçın
    • karabiber, tuz

  • Damla Sakızlı Tavuk Haşlama

    Hazırlanışı:
    Tavuk bagetlerin derilerini alın ve kemiklerin uçlarını kesin ve haşlayın. Havuç, patates ve arpacık soğanları eşit boyutta küp şeklinde doğrayın. Arpacık soğan ve havuçları zeytinyağı ile soteleyin. Üzerine tavuğu haşladığınız suyu ekleyin. Biraz piştikten sonra patates ve tavukları ekleyin. Yoğurt ve yumurtanın sarısını karıştırarak meyanesi hazırlayın ve ekleyin. Tuz, karabiber ve damla sakız ilave ettikten sonra 5 dk daha kaynatıp ocaktan alın.

    Malzemeler:
    • 2 adet tavuk baget
    • 1 adet havuç
    • 1 adet patates
    • 10 adet arpacık soğan
    • 50 gr yoğurt
    • 1 adet yumurta
    • 3 gr tuz
    • 3 gr karabiber
    • 3 gr damla sakızı



LAVA Metal Döküm San. Tic. A.Ş. Design By Mymarkteam